Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5679 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Zo maak je zelf een industriële eettafel

Zo maak je zelf een industriële eettafel

Industriële tafels zijn helemaal hip! Het leuke aan een industriële tafel is dat het in ieder interieur past en zeer tijdloos is. Nog leuker is als je zelf jaren kan genieten van een robuuste tafel die jij zelf hebt gemaakt. Daarom leggen wij in onderstaande blog uit hoe jij een tafel kan maken met behulp van onze industriële tafelpoten en onderstellen.

Stap 1. Kies het blad

De allereerste stap is het bepalen van het blad. Houd hierbij rekening met de gewenste grootte en natuurlijk de uitstraling. Je kan kiezen voor een nieuw werkblad die je bij de bouwmarkt vindt, maar je kan natuurlijk ook het blad gebruiken van jouw huidige tafel. Geef het eventueel een likje verf en voila je bent klaar voor stap 2!

Stap 2. Bepaal de gewenste uitstraling van de tafelpoten

De tafelpoten zijn zeer bepalend voor de uitstalling van jouw tafel. Gelukkig vind je oneindig veel tafelpoten op onze website. Zo vind je bij ons altijd wel een tafelpoot die bij jouw smaak past. Naast de uitstraling van het tafelonderstel, is het belangrijk om na te denken over de vorm van de tafelpoten. Gebruik jij het hoofd van de tafel regelmatig? Dan is een X-poot minder praktisch, omdat degene die aan het hoofd zit dan minder beenruimte heeft. Vind je het belangrijk dat de tafel ruimtelijk oogt? Kies dan voor onze matrix poot! Al onze robuuste tafelpoten vind je hier.

Stap 3. Kies de juiste hoogte

De ideale hoogte van een eettafel is geheel afhankelijk van de lengte van de personen die gebruik maken van de tafel. Gemiddeld is een tafel 76-78 cm hoog. Daarom zijn onze standaard eettafelpoten rond de 72 cm hoog.

Stap 4. Bevestig de tafelpoten aan het werkblad

Blad ✓, tafelpoten ✓, dan is het nu tijd om deze twee elementen met elkaar te verbinden! Hoe je de poten kan bevestigen is geheel afhankelijk van de gekozen meubelpoot. Op de productpagina vind je altijd informatie over hoe je de tafelpoten kan bevestigingen. Dit kan of via een M8/ M10 draadeind zijn of door middel van schroeven. Mochten de meubelpoten bevestigd moeten worden met behulp van schroeven, dan is het aan te raden om vooraf op te meten hoe lang de schroeven moeten zijn. De lengte van de schroef is afhankelijk van de dikte van het blad. Weet je de juiste lengte? Dan kan je de schroeven gelijk met de tafelpoten op onze website bestellen.

Zo, dat waren alle stappen! Wij zijn heel benieuwd of je zelf aan de slag gaat met het maken van een industriële tafel. Tag @meubelpootjes op Instagram als het gelukt is om zelf een tafel te maken! Heb je nog een vraag? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op!